Fotboll Utomhus GIH – Stockholm Football Academy


Kursplan Fotboll Utomhus GIH

Uppe på kullen ovanför Stockholms Stadion ligger Gymnastik- & Idrottshögskolan som en egen liten lugn oas. Här tränar vi på en av centrala Stockholms finaste gräsmattor.

Fotbollslektionerna är uppbyggda för att skapa succékänsla hos varje individ. Vi har skapat ett träningskoncept som utvecklar och utbildar spelaren, skapar gemenskap, nya vänner och ger ökat intresset för sport i allmänhet och fotboll i synnerlighet. Målet är forma en träningsmiljö där alla får möjlighet att nå sin maxpotential som individ och som idrottare.  Stockholm Football Academy vill på ett roligt sätt inspirera till fysisk aktivitet och skapa en god vana att behålla livet ut.

Fotboll schema
Träningstider

I schemat du samtliga grupper och tider.
Välj mellan träning på onsdagar eller söndagar.

Önskar ditt barn gå med en kamrat?
Maila oss kamraternas namn efter ni har bokat plats så löser vi självklart det.

 

 

 

 

Träningen – består av fyra grundpelare:
  • Allsidig Rörelseinlärning
  • Bollvaneövningar
  • Teknikträning
  • Lagsammanhållningslekar och Minimatcher
Allsidig Rörelseinlärning

Grovmotorisk träning som att hoppa, springa, krypa, rulla och balansera ger barnen bättre koordinativa färdigheter, något som är nödvändigt för att kunna lära sig fotboll. Vi uppmuntrar deltagande i andra sporter samt all fysisk aktivitet i form av lekar.

Bollövningar

För att underlätta barnets tekniska inlärning jobbar vi med så kallade Bollövningar, där koordinativa färdigheter tränas upp. Individuella-, par- & lagövningar för att bekanta junioren med boll samt för att förstå samspel mellan spelare. Bollövningarna vi tränar på kan med fördel tränas hemma

Teknikträning

Målsättning är att skapa färdigheter samt öppna upp för nya möjligheter i spelet.

Lagsammanhållningslekar och Minimatcher

Varje träning avslutas med någon form av lek eller minimatch

För: Flickor och pojkar 4-9 år
Gruppindelning: Efter ålder

 

Föräldraroll

Vi tycker att det känns jätteroligt att få dela med oss av vår passion för träning i allmänhet och fotboll i synnerhet. Att träna med barn är ett äventyr och vi räknar med att både barn och ledare har en spännande utvecklingsresa framför sig. Detta är en resa som vi (efter många års erfarenhet) kommit fram till att barnen gör bäst tillsammans med sina tränare, men utan sina föräldrar.

Vi ber därför er föräldrar att lämna era barn till tränarna vid gräsmattan för att sedan invänta passets slut vid sidan av. Vi ser gärna att ni finns på plats i vid anläggningen, men inte på träningsplan

Klädsel

Vanliga träningsskor för utomhusbruk, tänk på att utomhusskorna inte har dobbar. Därtill bör barnen ha vattenflaska samt överdragskläder för att hålla värmen.

Varmt välkommen att söka en tid i Schema eller Boka plats